vineri, 11 septembrie 2009

Arta reşiţenilor, peste graniţă

Arta reşiţenilor, peste graniţă
DEBRECEN - Pictori din Banatul Montan au ocazia să-şi expună lucrările la diverse saloane de artă din străinătate.




preluata de pe :

Un salon de artă din localitatea maghiară a găzduit o expoziţie cu lucrările ale cunoscuţilor artişti Adriana Ilin Tomici şi Cristi Mircioane. Acesta din urmă este pictor reşiţean şi a fost prezent cu lucrările „Grădina“, „Nud verde“, „Nud roşu“ şi „Rezervorul“.
Prezent la eveniment, Lukacs Gabor, profesor la universitatea din Debrecen susţinea că „în acest loc constat că nu se poate discuta de criză. Infinitatea dimensiunii umane se poate remarca numai în domeniul artelor, în rest lucrurile se pot vedea zilnic în minutele de ştiri şi reclame de la televizor“.
Criticii de artă, prezenţi acolo, au susţinut că lucrările lui Mircioane exprimă iubirea, frumusetea. Femeia, admiraţia femeii, o obsesie, contemplarea frumuseţii corpului uman sub o formă stilizată. Pictura lui Cristi are o senzualitate stilizată subtilă, dar modernă.
Spre deliciul publicului, artistul reşiţean a cântat o melodie maghiară, una românească şi una germană.
Un alt artist reşiţean care şi-a expus lucrările la Debrecen, în urmă cu doi ani, este Petre Comisarschi. Evenimentul în cadrul căruia au posibilitatea să expună şi artişti români se cheamă „Întâlnirea prietenilor“ şi a debutat în urmă cu trei ani.


Lidia Almăjeanu


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu