luni, 3 mai 2010

Furnalele de la Hunedoara. Uzina de Fier Hunedoara sec.al XIX lea



Un comentariu:

  1. Stimate domn,
    Mă numesc Duţă Vasile inginer metalurg absolvent al Facultăţii de metalurgie Bucureşti în 1971 secţia turnătorie.Dintre hunedoreni am fost coleg de an cu Hepuţ T. şi cu Vicol Constantin. Am lucrat peste 35 ani la ICSITPSC (INTEC)în funcţia de cercetător ştinţific principal. Am condus peste 10 ani colectivul de "PROCEDEE DE TURNARE SPECIALE" turnare centrifugală,turnare în forme vidate, retopire electrică în baie de zgură etc.
    După pensionare m-am consacrat unei pasiuni mai vechi istoria metalurgiei în general şi a turnării de piese în particular. Sunt vechi colaborator al "Revistei de turnătorie" în care am scris articole de specialitate şi articole legate de istoria turnării pieselor în ţara noastră.
    Am observat că şi dumneavoastră împărtăşiţi aceeiaşi pasiune aceea a istoriei domeniului nostru de activitate. Pasiunea a fost sădită de unii profesori ai noştrii:L. Sofroni, Suzana Gâdea,Silvia Vacu,I.Tripşa sau Petre Dumitraşcu.
    Poate şi unele date astrale ne sunt comune:
    v-aţi născut în ultima zi a anului,eu pe 14 ianuarie "Anul Nou" pe stilul vechi, suntem capricorni şi ne cheamă Vasile.
    Dacă doriţi putem face schimb de informaţii ştiinţifice despre istoria domeniului în care activăm. Adresa mea de mail este:dutzrovas@clicknet.ro
    Vă doresc sănătate, putere de muncă şi succes în activitate.

    RăspundețiȘtergere